Darpers willen zich inzetten voor hun dorp

Darp - De Grote Optrommelactie in Darp loopt goed. Inwoners blijken zich graag te willen inzetten voor projecten die hun dorp mooier en leefbaarder maken.

In april zijn 16 trommels uitgezet aan het begin van straten. De trommels werden doorgegeven van buur naar buur. Formulieren met ideeën en wensen voor de buurt konden in de trommels worden gestopt. Na enkele weken hebben vrijwilligers van de werkgroep de trommels verzameld.

Inmiddels zijn de resultaten op een rijtje gezet. Liefst 73% van de huishoudens uit Darp heeft meegedaan, evenals de kinderen van OBS de Veldwikke.

43 Mensen hebben aangegeven zich te willen inzetten voor Darp. Onderwerpen als verkeersveiligheid, het onderhoud van de openbare ruimte en het behoud van De Stobbe zijn vaak genoemd. Ook het ontwikkelen van nieuwe passende activiteiten, ouderenzorg en contactonderhoud met diverse organisatie zoals Gemeente Westerveld, Welzijn MensenWerk en ActiumWonen is opgemerkt door de bewoners.

Het is de bedoeling dat in september vijf werkgroepen worden opgericht, die met deze onderwerpen aan de slag te gaan. Deze werkgroepen worden ondersteund door de Dorpsgemeenschap en Welzijn MensenWerk.

Het idee

Dorpsgemeenschap Darp, Busselte en Havelterberg heeft aangegeven graag aan de slag te willen gaan met de actie voor nieuwe impulsen in het dorp. In 2009 heeft de Dorpsgemeenschap al eens een dorpsagenda opgesteld. Inmiddels is veel daarvan reeds gerealiseerd of afgerond. De Grote Optrommelactie is een landelijk initiatief van Dorpsfemme en Buurtwerk Nederland. Via de Optrommelactie kun je wensen aangeven over de toekomst van jouw dorp. De Grote Optrommelactie werd mede mogelijk gemaakt door Welzijn MensenWerk.