Natuurgebied bij Wateren verwoest door brand

Wateren - Een deel van het Drents-Friese Wold is dinsdag verloren gegaan tijdens een natuurbrand. Het gaat om ongeveer 75ha. Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand dinsdag rond het middaguur bij Wateren.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. In verband met rookontwikkeling waren gasten van een aantal omliggende campings geëvacueerd. Ruim 150 brandweermensen, ondersteund door een blushelikopter van defensie, hebben de brand bestreden. De rook was vanuit de verre omgeving te zien.

Burgemeester Jager van de gemeente Westerveld kwam dinsdagavond met een statement over de brand. ‘Onze grote dank gaat uit naar campingeigenaren en -gasten voor hun doortastende en snelle optreden, in het bijzonder naar de fietser die de brand gemeld heeft. Mensen uit de omgeving hielpen ook mee, bijvoorbeeld loonwerkers die water brachten en mensen die spontaan opvang aanboden. Ze hebben er alles aan gedaan om mensen te helpen, ze hebben ook goed gezorgd voor hulpverleners ter plaatse. Mooi om te zien hoe iedereen naar elkaar omziet en elkaar helpt: in Drenthe noemen we dat noaberschap.’

Kijk voor meer informatie over www.meppelercourant.nl