Jubileum JuniorWampex is spectaculair

Dwingeloo - De 25e JuniorWampex voor de jeugd van 10 tot en met 17 jaar, zou een spectaculair evenement worden over ongeveer 30 kilometer en die belofte werd zondag volledig waargemaakt. De eerste, het jongste teams vertrok al om zeven uur ’s ochtends vanaf Camping Torentjeshoek in Dwingeloo. Hier bevindt zich al bijna dertig jaar het zenuwcentrum van de Wampexweek. De oudere teams volgden en tegen half tien waren de meeste teams onderweg.

Per fiets ging het naar de Dwingelerstroom, daarna werd er een flink eind gepeddeld in Canadese kano’s. Vervolgens werden de teams met behulp van busjes naar het defensieterrein van Havelterberg vervoerd, een gebied waar de meeste kinderen nog nooit geweest waren. Met landrovers doorkruisten ze heuvels, zandvlakten en tankbanen. Dat was een geweldige ervaring voor alle teams. Met kompas maar ook met onder andere een smaakjesroute, een smartiesroute, Radio Oranje en een grote poster met foto’s liepen ze via het Holthingerveld en Uffelte weer naar Dwingeloo.

Aan de posten was heel veel zorg besteed. Bijzonder waren de kabelbaan van meer dan honderd meter en het maïsdoolhof, maar ook de andere posten waren stuk voor stuk op hoog niveau. De 25e JuniorWampex eindigde op de camping met een vijftig meter lange stormbaan. Eigenlijk wilden de meeste deelnemers die nog wel een keer nemen, immers ze eindigden in een heerlijk verkoelend bad, maar ja dat ging niet want ze moesten zich melden bij de eindpost.

De prijsuitreiking liet nog even op zich wachten, want de laatste van de zeventien teams kwamen pas ’s avonds binnen. Er waren enkele kleine blessures maar er was geen enkele uitvaller. Op de tweede plaats eindigde Girlism en op de derde plaats Sportiefzijnkangeenkwaad.

Mede door de vele vrijwilligers en sponsoren is ook deze editie fantastisch verlopen.

Op de gezellige camping hebben niet alleen de gasten, maar zeker ook de aanwezige supporters genoten. De deelnemers vonden het een gave wampex. Alle deelnemers kregen buiten de verdiende medaille een zonnebril en een prachtige rode sweater met capuchon.