Kinderen in armoede verrast met zomerpakket

Diever - De gemeente Westerveld heeft van het Nationaal Fonds Kinderhulp twintig grote rugzakken vol zomerpret gekregen om uit te delen aan kinderen in de basisschoolleeftijd in Westerveld die opgroeien in armoede.

‘Helaas leven er gezinnen in Westerveld in armoede, ik vind het mooi dat deze kinderen op deze manier toch een beetje een vakantiegevoel krijgen’, reageert een dankbare wethouder De Haas.

Het pakket bestaat uit een mooie rugzak met onder andere een waterpistool, een voetbal, een zwembril een badlaken, zonnebrand, stoepkrijt, spelletjes en leesvoer. Daarnaast werden ook kaartjes voor de dierentuin, de bioscoop en een pretpark aangeboden. De beweegcoaches van Westerveld zorgen ervoor dat de pakketten bij de juiste gezinnen terecht komen.

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen die opgroeien in armoede. Bijvoorbeeld door een dagje uit in de zomervakantie mogelijk te maken of met een zomerpretpakket. Daarmee kunnen deze kinderen delen in de vakantiepret, na de vakantie mooie vakantieverhalen op school vertellen en voelen ze zich niet meer buiten gesloten.