Het regent winnaars bij Vledderboules

Vledder - Jeu de boulesvereniging Vledderboules kan terugkijken op een geslaagde 50+ toernooi voor leden en wedstrijdlicentiehouders van de NJBB. Vice-voorzitter Reinder Zuil kon woensdag 18 juli maar liefst 78 deelnemers uit het hele land verwelkomen.

Deelnemers aan het toernooi moeten de leeftijd van 50 jaar zijn gepasseerd, maar dat lukt over het algemeen wel bij boulers. Om 10.00 uur maakte wedstrijdleider Cora Niehaus de spelregels en de indeling bekend. De deelnemers hadden intussen een plaatsje in de schaduw van de bomen gezocht.

De temperatuur was intussen al sterk gestegen. Water en parasols zorgden voor verkoeling. Na twee voorgelote partijen vond indeling plaats in poultjes van 4 en volgden nog drie wedstrijden.

Beste team

Het beste team van de dag bleek team De Maar/Elsinga van De But '84 uit Steenwijk. Met vijf gewonnen partijen en een plus van 35 mochten zij de all-over prijs in ontvangst nemen en ook wijn. Joop Kroon en Cora Niehaus overhandigden de prijzen.

De uitslag: A1: team Smit/Hegteler- Steenwijk, team De Maar/Elsinga-Steenwijk, team Post/Roussel-Hattem en team Zinger/Heynis-Vledder

A2: team Ten Wolde/Westerhof-Steenwijk, team Kortekaas/Lafaille-Vledder en team Koehoorn/Middelbos-Drachten, team Zeilstra/Zeilstra-Vledder.

B1: team Zuil/Kuitert-Vledder, team Scheffer/Lobosco-Hattem, team Altena/Altena-Drachten en team Hoekstra/Zijlstra-Joure.

B2: team Buitert/Jongert-Groningen, team Eleveld/Kalter-Epe, team Hosper/Hosper-Joure en team Steenhuis/Krabbendam-Groningen.

C: team Burema/Burema-Vledder, team Kramer/partner-Groningen en team Hulsman/Hulsman-Den Helder, team Bekker/Laagland-Steenwijk.