ZomerOndernemer zoekt ondernemer in spe

Regio - ZomerOndernemer biedt jongeren van 15 tot en met 25 jaar de kans om in de zomervakantie een eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen met ondernemersschap. Kandidaten in de gemeente Westerveld kunnen zich nog aanmelden.

Het is een project van 6 weken, gericht op het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, waarbij het vooral gaat om het ‘doen’. De jonge ondernemers ontvangen een driedaagse training, een startkapitaal, workshops bij lokale ondernemers en begeleiding van coaches en Business Buddies. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

ZomerOndernemer wordt gehouden op 23, 24 en 25 juli, gekopppeld aan drie terugkomdagen. ‘Je gaat aan de slag tijdens je zomervakantie, maar er blijft genoeg tijd om op vakantie te gaan’, zegt Liesbeth Kingma, coördinator van ZomerOndernemend Meppel e.o. ‘Wat je nodig hebt is enthousiasme en een goed idee.’

Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Dankzij de steun van landelijke sponsoren waaronder Rabobank en bijdrages vanuit gemeentes Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers.

Neem voor aanmelding contact op met Liesbeth Kingma 06-25138197 of mss@zomerondernemer.nl

Lees ook het artikel op de Meppeler Courant