Blij in de buitenlucht sporten

Vledder - Lekker sporten in de buitenlucht, dat deden de leerlingen van groep 3 tot en met 8 van basisschool De Hoekstee in Vledder afgelopen woensdag. De jaarlijkse sportdag vond plaats bij Het Bosbad. De stralende weersomstandigheden waren bij voorbaat al een garantie voor een succesvolle dag.

Op het grasveld waren 6 atletiekonderdelen uitzet, waar de kinderen elkaar tot grootse prestaties brachten. Op de 60 meter sprint werden snelle tijden gelopen; zowel in groep 7/8 als in groep 5 werd erg hard gelopen! Op de onderdelen verspringen, hindernisbaan, grote en kleine balgooien, maar ook op het lange afstandsnummer werd prima gepresteerd. De prestaties worden verwerkt op een diploma, dat de kinderen later krijgen.

Na de pauze ging de sportdag verder in het zwembad zelf. Dat was natuurlijk heerlijk met de zomerse temperatuur. Naast het onderdeel 25 meter schoolslag had het zwembadpersoneel twee parcours uitgezet, waarbij naar hartenlust kon worden gespeeld in het water.

Dankzij de hulp van ouders, maar vooral ook van oud-leerlingen, was deze jaarlijkse sportdag mogelijk. De ouderraad had gezorgd voor voldoende drinken en de stukjes meloen en appel waren heel verfrissend. Ook uit deze gezonde traktatie blijkt dat De Hoekstee het predicaat ‘Gezonde school’ serieus neemt. De samenwerking tussen school en zwembad is uitstekend en de hele ochtend verliep vlekkeloos. Warm, maar zeer voldaan, kan iedereen terugzien op een goed geslaagde sportdag.