Voorzitter draagt gewaardeerde trainer de sporthal uit

Badmintonclub Dwingeloo heeft na negen seizoenen afscheid genomen van trainer Willem van den Berg. Op een speciale speelavond waren alle jeugdleden, verschillende ouders en overige leden aanwezig om een geëmotioneerde Willem te bedanken voor zijn overweldigende inzet.

Willem was veel meer dan alleen trainer. Hij heeft ontzettend veel nevenactiviteiten gedaan, die niet van een trainer verwacht mogen worden. Het organiseren van toernooien, uitstapjes en schoolbadminton droegen bij aan het succes van de gewaardeerde trainer. Een van de hoogtepunten waren de twee bijzondere jeugdkampioenschappen in de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016.

Voorzitter Rex Hendriksen sprak lovende woorden: ‘Willem heeft een enorme bijdrage geleverd aan de opbouw en het succes van de club, zonder hem was dit niet gelukt. De tien uur per week die Willem in de club stak, zal enorm gemist worden.’

Willem kan zijn badmintonpassie tot zijn grote spijt niet meer combineren met zijn werk en nieuwe studie. ‘Het zal heel erg wennen worden, een vrijdagavond zonder badminton. Ik ga het missen’, aldus de trainer. Voor elk jeugdlid had hij een kaart gemaakt met een persoonlijke tekst.

Van de jeugdige spelers ontving hij een prachtig boek met persoonlijke herinneringen, bedankjes en succeswensen. Voorzitter Hendriksen overhandigde hem namens de leden een kruiwagen en droeg hem daarin met veel plezier de sporthal uit.

Vanaf volgend seizoen wordt Willem opgevolgd door Ramon Rozeboom. Seizoen 2018/2019 start op 7 september. Mensen die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met badminton zijn van harte welkom bij BC Dwingeloo. Meer informatie: badmintondwingeloo.nl