Kinderen spelen in de modder op buitenspeeldag

Eemster - Kinderopvang De Broekies in Eemster doet vrijdag 29 juni mee aan de Nationale Modderdag. Alle kinderen zijn die middag, samen met ouders en grootouders, van 14.30 tot 17.30 uur welkom op het buitenspeelfeest aan De Dikte 1.

Tijdens ModderDag zijn honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland tegelijkertijd actief bezig met natuur. De Modderdag wordt gecombineerd met de Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton. Er is een modderbaan waar de kinderen zich heerlijk in kunnen uitleven en voor de allerkleinsten is er een grabbelbak met modder. Op het speciaal voor deze dag aangelegde blotevoetenpad, de zogenaamde voelkim, kunnen kinderen de grond onder hun voeten voelen kriebelen. Ook kunnen aanwezigen een kijkje nemen op de locatie, waar de pedagogisch medewerkers uitleg geven over de mogelijkheden voor opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Gea Klaassen-Muller van De Broekies gunt ieder kind de opvang zoals zij die op hun melkveebedrijf bieden. ‘Bij ons op de boerderij krijgen kinderen volop de ruimte om buiten te spelen en te ontdekken. In een omgeving met veel ruimte, dieren en natuur bewegen kinderen meer. Door te klimmen, klauteren, graven en rennen ontdekken ze hun eigen grenzen. Dat stimuleert de motoriek. Ook zijn kinderen die veel buiten zijn vaak socialer, want ze hebben minder vaak conflicten en helpen elkaar. Daarnaast werkt het contact met dieren rustgevend en maakt het kinderen weerbaarder.’

De Broekies biedt een volledig concept van kinderopvang, dus opvang voor kinderen van o tot 4 jaar en voorschoolse en naschoolse opvang. Ook is er een peutergroep, geleid door een pedagogisch medewerker, waar kinderen spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool. Omdat de groep uit maximaal acht peuters bestaat, is er volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Regelmatig gaan de peuters erop uit; naar de bakker, de hunebedden en het theater.

Meer informatie: info@kdvdebroekies.nl.