Dwingel Beachvolleybaltoernooi was ‘gaaf’

‘Dit was echt een gaaf toernooi!’ Dit was de reactie van een van de deelnemers aan de eerste editie van het Dwingel Beachvolleybaltoernooi. Het toernooi vond zaterdag plaats op één van de oudste beachvolleybalvelden in Nederland, op het terrein van Drenthe Beach bij zwembad de Paasbergen in Dwingeloo.

Het initiatief voor dit toernooi kwam van een groep ‘Ameland gangers’, spelers van volleybalvereniging DOK uit Dwingeloo. Zij hadden in 2017 meegedaan aan het Lycurgus grastoernooi op Ameland, een meerdaags volleybaltoernooi waar volleybal en veel gezelligheid samen kwamen. ‘Wij hebben in Dwingeloo zo’n unieke locatie: in het bos aan het Dwingelderveld met zes permanente speelvelden. Zo kwamen we op de boot van Ameland op het idee om in Dwingeloo ook zo’n toernooi te organiseren!’, aldus Michiel Masselink, een van de initiatiefnemers.

Mede dankzij de medewerking van lokale ondernemers en de gemeente kon het toernooi georganiseerd worden. ‘Je begint als enthousiaste groep en de insteek was om zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers. Maar je begint met niets, en dus was elke bijdrage, in welke vorm dan ook, zeer welkom.’

Het was vorig jaar dan ook snel duidelijk wat voor toernooi het zou worden. ‘De natuurlijke omgeving is geweldig, dus ons doel was om een toernooi te organiseren met juist een ontspannen festival sfeer, gezellig, relaxed en sportief.’ Het bleek echter nog te vroeg voor een meerdaags toernooi. Het toernooi moet eerst wat naamsbekendheid opbouwen om daar voldoende deelname voor te krijgen. Dit jaar werd het daarom een ééndaags-toernooi.

Afgelopen zaterdag was het zover. ‘Het was spannend, maar alles klopte vandaag’, vertelt Masselink. ‘Het weer was fantastisch, de locatie was in festivalsferen ingericht en de teams waren zeer positief gestemd.’ De hele dag werd er op 6 velden fanatiek gespeeld in diverse poules, in 17 teams van 2 of 4 personen. De winnaars werden uiteindelijk het team ‘Virma’ bij de 2x2 dames/mix, het team ‘Ik zie geen zandkasteel’ bij de 2x2 mannen en de lokale favorieten ‘Fledderus’ werden de winnaar bij de 4x4 teams.

Het is zeker de bedoeling om het Dwingel Beach Toernooi in de komende jaren te blijven organiseren en uit te bouwen tot een meerdaags volleybalfestival waar iedereen die van volleybal en gezelligheid houdt aan kan deelnemen. Volgende week wordt de datum bekend voor de tweede editie, in 2019. Kijk voor meer informatie op Dwingelbeachtoernooi op Facebook of www.dwingelbeachtoernooi.nl