VCE Westerveld is Vereniging van het Jaar

VCE Westerveld is in Drenthe uitgekozen tot ‘Vereniging van het Jaar’ in de categorie cultuur. In september wordt bekend of de vereniging ook landelijk in de prijzen valt.

In de categorie sport won Sudosa-Desto uit Assen. Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

In elke provincie is er een winnende vereniging in de categorie sport en cultuur. VCE Westerveld is winnaar van de categorie cultuur in de provincie Drenthe op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. Begin september bezoekt de jury de 24 verenigingen. Elke vereniging wordt getoetst op thema’s als maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Dan wordt een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.