Havelterberg is nu nóg beter te beleven

Het nieuwe informatiecentrum in de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld is donderdag 24 mei officieel geopend. De prachtige natuur rond de Havelterberg is nu nóg beter te beleven.

Burgemeester Jager, gedeputeerde Jumelet en districtshoofd Hummelen (Staatsbosbeheer) verrichtten samen de openingshandeling van het nieuwe centrum. Daar is een expositie te bezichtigen over de historie van het Holtingerveld met als thema 'Oerlandschap, gekneed door ijs en oorlog'.

Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerveld heeft een plek in het nieuwe centrum. De gebroeders Faken verzorgen de horeca. Buiten is een ruim terras aangelegd en voor de kinderen is er een natuurspeelplaats. Er wordt nog gewerkt aan een beleefroute die de bijzondere historie van het Holtingerveld op theatrale manier vertelt aan wandelaars.

Aantrekkelijk

De realisatie van deze nieuwe faciliteiten in en om de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld markeert 10 jaar werk om het Holtingerveld aantrekkelijker te maken voor bezoekers en toeristen. Eerder al verrees er een schaapskooi, werd een ruime parkeergelegenheid aangelegd, is er gewerkt aan de routes en de verwijzing in het gebied en is er een wasplaats voor fietsen en paarden aangelegd.