Vledderfestival komt er aan

Het zesde Vledderfestival wordt op zondag 3 juni gehouden in de Dorpsstraat en op het Lesturgeonplein. Bezoekers die over de markt willen struinen, zijn van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er een rommelmarkt.

De hele middag is er muziek van piratenkoor Storm en Averij uit Muggenbeet. Ook het akoestisch duo Hester en Femke Tadema uit het zuiden van Friesland treedt op. Onder melodieuze instrumentale begeleiding zingen de zusjes hun zelf geschreven nummers en covers.

Het piratenkoor zingt enthousiaste zeemansliederen, oude ballades en meeslepende shanty’s; van gezellig oudhollands tot semiklassiek. Sinds 1991 trekken de bekende, rechtgeaarde zeeschuimers van piratenkoor en Averij er met elkaar op uit. Menig toehoorder zal een brok in de keel krijgen. Het Vledderfestival is een leuk dorpsgebeuren dat gedragen wordt door de inwoners en veel bezoekers trekt.

Aanmelden voor de rommelmarkt is niet nodig. Belangstellenden (ook kinderen) kunnen een plekje zoeken op het Lesturgeonplein. Kosten zijn € 2,- per meter.