Alles uit de kast voor KWF Kankerbestrijding

VCE Westerveld haalt in de aanloop naar het benefietconcert Muziek voor Hoop op zaterdag 26 mei nog alles uit de kast voor KWF Kankerbestrijding.

Zo heeft VCE Westerveld afgelopen weekend in COOP Simonides in Vledder een grote hoeveelheid oliebollen en appelflappen verkocht voor het goede doel. Op eerste pinksterdag was de muziekvereniging aanwezig tijdens de Sluisdagen in Dieverbrug.

De afgelopen weken zijn de leden druk geweest met het verkopen van badeendjes. Deze eendjes waren onderdeel van de spannende badeendjesrace die in drie rondes plaatsvond. De snelste vier badeendjes ontvingen mooie gesponsorde prijzen. De prijzen varieerden van een overnachting in Boomhut XXL tot slagroomtaart, van een weekendje cabrio tot luxe zonnebril en van een weekend slapen in een pipowagen tot kaarten voor het theaterspektakel Welstaat.

Muziek voor Hoop

De uiteindelijke opbrengst van dit weekend wordt bekendgemaakt tijdens het benefietconcert 'Muziek voor Hoop' op 26 mei in het gemeentehuis in Diever.

De MuziekKids Westereld ontvangen publiek vanaf 19.00 uur muzikaal. Verder werken Advendo Diever, Swingband Havelte en VCE Westerveld, UDI en het slagwerkensemble van Appingedam mee. Bij de ingang kunnen de bezoekers een kaarsje branden.

De aanleiding voor het organiseren van dit concert is het verlies in de afgelopen vijf jaar van vier leden van VCE Westerveld. De muziekvereniging benaderde hun zusterverenigingen om het initiatief gezamenlijk op te pakken en zij zeiden volmondig ja. Ook burgemeester Rikus Jager is enthousiast en stelt de publiekshal van het gemeentehuis ter beschikking. Hij en ook commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zijn deze avond aanwezig.

Opbrengst

Naast de entreegelden en de kaarsverkoop wordt binnen ook nog geld opgehaald voor het goede doel. Zo gaat de opbrengst van de koffie en thee rechtstreeks in de donatiepot. Daarnaast is De Tippe in Vledder bereid gevonden om de verdere catering voor hun rekening te nemen. Ook hiervan gaat een deel naar KWF Kankerbestrijding.

Aan het einde van de avond volgt de bekendmaking van de voorlopige tussenstand. Twee weken is de definitieve opbrengst bekend. Kaarten: bij de muzikanten of info@muziekverenigingwesterveld.nl. Daarnaast zijn kaarten aan de kassa verkrijgbaar. Er is beperkt plek, dus wees er op tijd bij.