Klaverjasseizoen in de Gowe succesvol afgesloten

Het klaverjasseizoen is afgelopen zaterdag afgesloten. Maar liefst 53 deelnemers waren naar het buurthuis in Geeuwenbrug gekomen. De sfeer zat er goed in.

Ruim dertig deelnemers hebben ‘s middags plezierig drie boompjes gekaart. Daarnaast hebben bijna twintig deelnemers meegedaan aan het gebruikelijke klootschietrondje, met een pitstop (drankje en hapje) halverwege de route. Aaldert Schans uit Dwingeloo bleek de beste kaarter en Hilbert ter Bork en Colin Hummel uit Dwingeloo waren de beste klootschieters.

Het middagdeel werd afgesloten met een drankje, een royaal Chinees/Indisch gerecht en als toetje onder meer ijs met een eigen gemaakte fruitcocktail met slagroom, gemaakt door Fokje Feenstra.

‘s Avonds kon men ook drie boompjes klaverjassen. De eindresultaten van dit seizoen waren tegen het einde van de avond bekend. De 26 beste dagresultaten, per deelnemer(ster) telden mee voor de drie zeer royale vleesschotels, die werden uitgereikt nadat eerst alle vrijwilligers in de bloemetjes waren gezet.

De eerste drie seizoenprijzen zijn uitgereikt aan Jan Annen uit Darp (178615 punten); Jannetta Dekker uit Dwingeloo (172916) en Foktje Feenstra uit Geeuwenbrug met 171497 punten. Daarnaast volgde de uitreiking van veertien vleesprijzen, waarbij Jan Westerhof uit Havelte de hoogste score haalde.

Nieuw seizoen

Voldaan en met lof voor de organisatie, beloofden de deelnemers bij vertrek naar huis, bij leven en welzijn, volgend jaar weer van de partij te willen zijn. De eerstvolgende klaverjasmiddag is gepland op de dinsdag 4 september (aanvang 13.30 uur) en op zaterdagavond 15 september, aanvang 19.30 uur.