Juf Karin viert feest

Wilhelminaoord - Groot feest vorige week op basisschool De Kievitshoek in Wilhelminaoord. Daar vierde juf Karin van Wijk samen met de kinderen haar 25-jarig jubileum in het onderwijs.

Juf Karin is in Westerveld geen onbekende in het onderwijs. Zes jaar werkt ze nu alweer op de basisschool in Wilhelminaoord, maar de twaalf jaar daarvoor stond ze voor de klas op de openbare basisschool de Singelier in Diever. Karin van Wijk studeerde in 1980 af op de Pedagogische Academie in Utrecht. Het viel in die tijd niet mee om een vaste baan in het onderwijs te bemachtigen. Daarom verhuisde ze van Breukelen naar Den Haag. Daar werkte ze drie jaar in de zogenaamde ‘vervangingspoule’.

Invallen

Drie jaar invallen op deftige scholen, binnenstadscholen, mytylscholen, een school voor slechthorenden en het mlk-onderwijs maakten dat zij daar aardig door de wol geverfd raakte. Toen een vaste baan nog steeds niet wilde vlotten, verhuisde ze terug naar Breukelen. Daar werden haar twee zonen geboren. Het onderwijs bleef kriebelen. Eerst invallen, maar daarna eindelijk een vaste baan.

In 1998 volgde de verhuizing naar Drenthe. Banen werden opgezegd, het huis in Breukelen verkocht en ingeruild voor een boerderij in Wapse.

Van deze vervallen boerderij werd een plek gemaakt voor mensen die met hun paard op vakantie wilden. Toen dat klaar was, wilde juf Karin ook weer voor de klas. Eerst in de inval, vrij snel daarna voor twaalf jaar vast in Diever. En nu dus in Wilhelminaoord. Tot volle tevredenheid van de kinderen die het jubileumfeest groots meevierden. Eerst op school en later in de grote speeltuin bij Faken in Havelte.