Kinderen maken kennis met tennis

Tennis Vereniging Westrup hield woensdag een tennismiddag voor de jeugd in het kader van Westerveld Moves. Ongeveer twintig kinderen van zes tot elf jaar deden mee aan een actieve middag op de tennisbaan.

Het doel was om kinderen te laten kennismaken met deze tak van sport. Het is een veelzijdige sport en de oefeningen om het goed te leren zijn ook erg gevarieerd.

Speelse manier

De oefeningen waren: lekker rennen en springen voor het voetenwerk, zoveel mogelijk ballen hooghouden op je racket om gevoel te krijgen voor racket en bal, mikken in hoepels om de slag te oefenen, gooien met de bal en tenslotte proberen deze over te slaan. Voordat kinderen echt het tennisspel onder de knie krijgen zijn al die oefeningen een speelse manier om met sport en bewegen bezig te zijn. Stap voor stap krijgen zij dan de techniek van het tennis onder de knie.

Deze middag was door de enthousiaste deelname van de kinderen zeer geslaagd. De afsluiting bestond uit een lekkere pannenkoek.

Alle kinderen die tennis verder willen ontdekken kunnen een gratis (vervolg)les krijgen op de maandagmiddag bij Tennis Vereniging Westrup. Verder organiseert TV Westrup tot de zomer nog meer tennismiddagen voor de jeugd op de woensdagen en vrijdagen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de vereniging: www.tvwestrup.nl