DOK haalt tweede titel en sponsor binnen

Dwingeloo - Na het kampioenschap van DOK Dames 1 werd afgelopen zaterdag ook het tweede dameselftal van de volleybalvereniging kampioen. Daardoor speelt DOK Dames 2 volgend jaar weer tweede klasse. Het eerste damesteam van DOK werd kampioen in de promotieklasse en klimt naar de derde divisie.

Dames 2 maakte er een aantrekkelijke wedstrijd van tegen de dames van VEB uit Borger. Na een 2-9 achterstand in de eerste set boog DOK met een aantal goede services de stand om naar een voorsprong van 15-14. Uiteindelijk won de thuisploeg de eerste set met 25-20.

In de tweede set kwam DOK goed uit de startblokken met een paar harde aanvallen. In het midden van de set kwam VEB dames 3 terug, maar DOK trok aan het einde door en won de tweede set met 25-19. Daarmee was het kampioenschap voor DOK Dwingeloo-Diever Dames 2 beslist. ‘We zijn super trots op dit relatief jonge team’, aldus voorzitter Andrea de Groot.

Meer goed nieuws

De Groot had nog meer goed nieuws te melden, want DOK heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Hotel Wesseling uit Dwingeloo neemt die rol op zich voor de komende drie jaar. ‘We zijn blij en trots dat Wesseling zijn naam wil verbinden aan onze vereniging. Met deze nieuwe sponsor uit het dorp en het kampioenschap van dames 1 en 2 sluiten we een mooi volleybalseizoen voor DOK af’, vindt De Groot.

Ook de eigenaren van Hotel Wesseling, Mark en Annemarie Bergmans, zijn trots op de samenwerking. ‘We zien dat de vereniging de laatste jaren weer leeft in het dorp. Wij zijn er trots op dat de komende drie jaar onze naam op de shirts van de volleybalteams staat’, aldus Mark Bergmans.

Voorzitter Andrea de Groot ziet positieve ontwikkelingen bij DOK: ‘Het ledenaantal stijgt, het eerste damesteam heeft een impuls gekregen door de terugkeer van Riëtte en Renate Fledderus en de jeugdopleiding is verbeterd met de komst van trainer Robyn Groenewegen.’