Wietkwekerij ontdekt en vernietigt

Dwingeloo - Het is moeilijk om in de bebouwde kom ongemerkt wiet te telen in slaapkamers. Dat bleek afgelopen woensdag weer eens bij een doeltreffende inval van de politie.

De politie had een tip gekregen dat er iets niet klopte op de Egbert Nijstadlaan 4, en dat bleek na een inval juist te zijn. De woningstichting en de gemeente Westerveld werden ingeseind zodat de sloten vernieuwd konden worden en de bewoners in ieder geval niet meer naar binnen konden. Transportbedrijf Hooikammer uit Rouveen zorgde voor de verpulvering van de vele planten.

Elektriciteit afgetapt

In twee slaapkamers en op de royale zolder werden de vier weken oude planten geruimd, inclusief de schakelkasten, ventilatoren en de lampen. Ook bleek dat de elektriciteit was afgetapt. ‘Wat te verkopen is van dit soort materialen wordt verkocht,’ zo vertelde de inspecteur.

De bewoners, die sinds begin januari het pand bewoonden, waren niet aanwezig. ‘Ze proberen het en zien dan of het lukt, we maken dit vaker mee’ aldus de inspecteur. ‘Na de verpulvering wordt het allemaal verbrand’.