Kor Timmenga zet zich in voor Walk for Life

Havelte - Kor Timmenga uit Wanneperveen is als militair instructeur werkzaam op het ROC Friese Poort in Leeuwarden. Met dertig leerlingen gaat hij op vrijdag 25 mei deelnemen aan de Defensie Estafette van Walk for Life, een organisatie die zich inzet voor jongeren met kanker.

'Ik ben een stoere militair van 43 jaar oud, maar als we straks het ziekenhuis binnenlopen, houd ik het niet droog,' blikt Timmenga vooruit. Timmenga's leerlingen vormen drie teams die vanaf de Johannes Post Kazerne in Havelte in estafettevorm gaan rennen en fietsen naar het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Naast de leerlingen doen nog 120 militairen van de kazerne in Havelte mee. De opbrengst bestemt Walk for Life aan kankeronderzoek en andere hulpverlening aan jongeren tussen de 18 en 35 jaar die met kanker geconfronteerd worden.

Generaal Jan Swillens lost in Havelte het startschot. De militairen dragen in het ziekenhuis een fakkel van hoop met zich mee om de patiënten een hart onder de riem te steken.

Meedoen

Burgers kunnen ook meedoen aan de Walk for Life. Op zaterdag 26 mei organiseert de organisatie wandeltochten van 12,5 en 28 kilometer, hardloopwedstrijden van 4 en 8 Engelse Mijlen, een kidsrun, een bedrijvenrun en een Landmacht Challenge Bootcamp. Alle activiteiten vinden plaats vanuit het speciaal ingerichte Plein van de Hoop aan de Kaapse Baan in Haren.

Meer weten? Kijk dan op : ktimmenga@rocfriesepoort.nl en walkforlife.nl.