MTB’ers snellen voorbij op de Havelterberg

Havelterberg - Voor de twintigste keer organiseert Mountainbike-vereniging Havelte op zondag 29 april haar jaarlijkse Internationale Mountainbikewedstrijd de Koningscup. Er zijn al ruim driehonderd inschrijvingen.

Onder de deelnemers bevinden zich veel regionale toppers als Gerben Mos, Nedelands kampioen bij de amateurs Hielke Heijs en voormalig wereldkampioen op de weg Erik Dekker. Bij de Nationale Jeugd Rabobank Het Drentse Land cup op zaterdag verschijnen ruim 250 jongeren aan de start.

Het wedstrijdparcours ligt op defensieterrein en dat geeft volop mogelijkheden en uitdaging. In deze bosrijke omgeving ligt één van de mooiste MTB-routes in Nederland, met een lengte van circa twintig km. Daarnaast is er nu ook aan de oostzijde van Havelte een route gerealiseerd met een lengte van ca 27 km. Dus recreatief toeren is goed mogelijk.

MTB-vereniging Havelte

De MTB-vereniging Havelte is bekend door de grote jeugdafdeling en het enthousiasme om zich in te zetten voor de jongste mountainbikers. De vereniging telt ca. vijfhonderd leden en is de grootste sportvereniging in de gemeente Westerveld. Tijdens het sportieve weekend zijn ruim vijftig vrijwilligers actief. In de maanden voorafgaand zijn ook commissieleden actief om de wedstrijden in goede banen te leiden. Ook de KNWU, haar juryleden en de EHBO dragen hun steentje bij aan het evenement.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.30 uur en zondag starten de eerste renners al om 9.15 uur.