Recordbedrag van 211.728 euro voor Drentse voedselbanken

Emmen - 150 volle kratten blikgroente, honderden kilo's pasta, rijst, honderden pakken koffie en thee en heel veel pannenkoekenmix. Dat is de opbrengst van de RTV Drenthe actie Samen voor de Voedselbank die dit jaar voor de vijfde keer is gehouden. In totaal gaat het om een bedrag van 211.728 euro. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens de finale-uitzending op TV Drenthe.

Een week lang voerden de inwoners van de provincie actie voor de voedselbanken in Drenthe. Met behulp van vier ambassadeurs werden bedrijven en instellingen bezocht. Dat leverde veel geld op. Met zijn vieren zamelden ze voor zo'n 46.000 euro aan geld en goederen in. Verder stonden er vooral op 'superzaterdag' overal vrijwilligers van de voedselbanken te flyeren in de deelnemende supermarkten. Zo zetten in Hoogeveen de Soroptimisten en de Rotaryclub zich in om zoveel mogelijk producten in te zamelen. De Lions deden dit in Assen.

Uit de hele provincie

Verder kwamen de kratten en dozen uit alle hoeken van de provincie. Basisscholen, supermarkten, kleine en grote bedrijven en verenigingen, iedereen kwam in actie. Er zijn zoveel goederen ingezameld dat komende maandag een vrachtwagen van de Coop wordt ingezet om alle goederen uit het pand van RTV Drenthe naar de vier voedselbanken in Drenthe te vervoeren.

Voedselbanken in Drenthe

Voorzitter Harrie Timmerman van de voedselbanken in Drenthe is opgetogen over de hoge opbrengst. In Drenthe zijn vier voedselbanken die gezamenlijk 3.500 mensen van voedselpakketten voorzien. De goederen die nu zijn ingezameld worden volgend voorjaar uitgedeeld, met het geld dat is opgehaald worden ook nog levensmiddelen gekocht.

Doneren kan nog steeds

Online doneren kan nog tot en met 31 december. Samen voor de Voedselbank is een initiatief van RTV Drenthe. Wil je alles nog eens bekijken? Dat kan op onze website en op Social Media via Instagram, Facebook en Twitter (#vb18).