Dwingelers van het jaar in het zonnetje

Dwingeloo - Stichting Dorps Activiteiten (SDA) Dwingeloo hield vrijdag de jaarlijkse nieuwjaars inloop met als belangrijkste item de bekendmaking van de Dwingeler van het Jaar.

Het festijn vond deze keer plaats in het cafégedeelte van Hotel de Brink en dat bleek een zeer goed idee te zijn. Ruim 150 Dwingelers kregen bij binnenkomst een glaasje ‘bubbels’ aangeboden in plaats van een kopje koffie, hetgeen bijzonder op prijs werd gesteld. Uiteraard waren alle aanwezigen nieuwsgierig wie de Dwingeler van het Jaar was geworden.

Nadat voorzitter Helga Duiven iedereen welkom had geheten, werden de genomineerden bekend gemaakt. Dit bleken er twaalf te zijn. ‘Er zijn zo’n honderd formulieren met een naam ingeleverd.

Unaniem gekozen

Drie buurtverenigingen, ieder jaar weer andere, bepalen dan wie voor de naam in aanmerking komt. Ditmaal waren dat buurtverenigingen van Achter de Hoven, Geeuwenbrug en Nijstad. Zij kozen unaniem voor de vier mannen die Stephan de Beeld gered hebben’, vertelde bestuurslid Erik Nijstad.

‘Deze jongeman viel tijdens een voetbalwedstrijd op de grond en de mannen zagen meteen dat het niet goed was. Ze reanimeerden en maakten vervolgens gebruik van het AED apparaat dat bij het voetbalveld aanwezig is. Uiteraard werd ook meteen 112 gebeld. Door zo kordaat te handelen, is in ieder geval het leven van Stephan gered. Een geweldige actie’, was het oordeel. Stephan kreeg, zoals gebruikelijk, de luizenbol en bloemen aangeboden en ook de vier reddende mannen konden naar huis met een prachtige bos bloemen.

Daarna bleef het met de muzikale medewerking van Willem Spans nog een tijd heel gezellig.