Sauna de Krentebloesem sluit definitief

Dwingeloo - René en Marga Schans Sauna realiseerden in 1990 de Krentebloesem. ‘In Dwingeloo en omgeving was nog geen sauna toen wij het huis aan de Heuvelenweg gekocht hadden. Na het huis verbouwd te hebben, was er voldoende ruimte om deze uitdaging aan te gaan’, vertelt het echtpaar.

In 1998 werd het geheel nog uitgebreid met een zwembad en de zaken liepen goed, menigeen maakte gebruik van de mogelijkheden. ‘Ik had enkele jaren daarvoor mijn diploma als sportmasseur behaald en reed toen, trouwens nu nog wel eens als vrachtwagen chauffeur, dus het waren drukke, maar zeer leuke tijden. Zo heb ik met veel plezier vanaf 1990 tot 2016 het eerste elftal van voetbalvereniging Dwingeloo verzorgd en ook het volleybal- en beachvolleybalteam’, zegt René.

Stoppen met sauna

René: ‘Toen Marga in 2016 lichamelijk ongemak kreeg, hebben we besloten om met de sauna te stoppen, dus bleven alleen de massage behandelingen over en daar ga ik mee door. Inmiddels heb ik daardoor veel ervaring als masseur voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.’

Het pand is per 1 februari verkocht, de nieuwe bewoners maken geen gebruik van de sauna mogelijkheden. ‘Wij gaan tijdelijk verhuizen naar Zonnetij in Lhee om daarna in een nieuw te bouwen woning in Dwingeloo te gaan wonen,’ vult Marga aan.

‘We gaan dus verhuizen en ik neem mee: Marga, de massagetafel en onze hond Tess, dus de werkzaamheden als sportmasseur gaan gewoon door’, zegt René lachend. Het nieuwe telefoonnummer is (06) 23077342.