Laatste sinterklaas feest in Dingspilhuus zeer geslaagd

Diever - De supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever/Wapse hield vrijdagavond 30 november haar laatste sinterklaasfeest in het ‘Dingspilhuus’. Het bestuur van de vereniging had als thema ‘Afbraak Dingspilhuus’.

De supportersvereniging van de voetbalvereniging Diever/Wapse hield vrijdagavond 30 november haar laatste Sinterklaasfeest in het ‘Dingspilhuus’. Het bestuur van de vereniging had als thema ‘Afbraak Dingspilhuus’.

Aangekomen in Diever stapten de Pieten en Sinterklaas op een grote sjofel en reden ze rustig naar het Dingspilhuus. Omdat Sinterklaas al jaren met veel plezier in het Dingspilhuus feest heeft gevierd, besluit hij Jan Vos een handje te helpen. Hij heeft speciaal twee bouwpieten meegenomen die het vak goed beheersen, goed kunnen bouwen en zonder problemen het oude gebouw kunnen opruimen.

Goed voorbereid

De 88 kinderen dragen een helm en zijn goed voorbereid op de sloopwerkzaamheden. Een aantal vrijwilligers hebben vrijdagmiddag hard gewerkt aan de voorbereidingen. Nadat de kinderen welkom zijn geheten vertelt Sinterklaas zijn plan. Het Dingspilhuus heeft zijn beste tijd gehad. Er moet een muurtje worden afgebroken. Met opblaashamers lukte het niet. Piet klimt op de steiger om de sloopkogel te bemannen. Dan komt Jan Vos boos de zaal binnen. ‘Wat is hier aan de hand? Dit is niet de bedoeling Sinterklaas’, roept een geschrokken Jan. Hij legt uit dat in mei pas het Dingspilhuus dichtgaat en dat tot die tijd alle kinderen nog moeten gymmen.

De supportersvereniging kan terugkijken op een zeer geslaagd sinterklaasfeest. Vele aanwezige ouders, grootouders en belangstellenden konden het thema ‘Sloop Dingspilhuus’ zeer waarderen.