Restaurant de Sluiswachter genoemd in Gault en Millau gids

Dwingeloo - In de nieuwe Gault & Millau gids voor 2019 is een plekje ingeruimd voor Restaurant de Sluiswachter in Dwingeloo (Dieversluis). Het restaurant kreeg 13 van de 20 punten.

Het is de eerste keer dat een restaurant uit de omgeving vermeld wordt in de gids.

Gault & Millau

De Gault & Millau gids komt van Henry Gault en Christian Millau, die er in 1969 mee begonnen in vorm van een tijdschrift voor Parijzenaren. Hier werden aanbevelingen voor de beste restaurants gedaan. In de gids staan tegenwoordig beoordelingen van restaurants en hotels op een schaal van twintig punten. De grens om de gids te behalen lag voorheen op elf punten, maar is sinds dit jaar verhoogd naar twaalf punten.

Restaurant de Sluiswachter

Het restaurant in Dieversluis kreeg de volgende beoordeling: ‘Op dit bijzondere plekje in het Drentse land genieten we van de kookkunsten van chef-kok Vera Kruijer. De verschillende salons geven een warm huiskamergevoel. Gastheer Stephano Philips brengt ons met zijn team heerlijke wijn-spijs combi’s. De Viognier uit Chili smaakte fantastisch bij de salade met gerookte paling, crème van waterkers, gel van djeroek poeroet en gekonfijte sjalot. Als opfrissertje kregen we een gazpacho van gele paprika met couscous pareltjes en als hoofdgerecht Simmentaler ossenhaas met een goede cuisson en heerlijke saus. Dit jonge team kan het nog ver schoppen’, aldus de vermelding in de gids Gault en Millau.