Lange Midwinterwandeling door het Drents-Friese Wold

Zorgvlied - IVN Westerveld houdt op vrijdag 28 december een lange winterwandeling door het afwisselende landschap van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Deze fikse wandeling is 20 kilometer en gaat voornamelijk over onverharde paden.

Er wordt gestart om 9.30 uur vanuit Zorgvlied, waar verzameld wordt op het parkeerterrein bij de Andreas Kerk, Dorpstraat 31, 8437 PA. Rond 16.00 uur zijn de wandelaars weer terug op het beginpunt. Deelname is tegen betaling; dit is inclusief de lunch bij Herberg ‘Het Volle Leven’. Aanmelden kan tot 21 december via www.ivn-westerveld.nl. Honden mogen niet mee.

Wandelteam

Het wandelteam van IVN Westerveld heeft op 1 december de wandeling voorgelopen. De gekozen route gaat ’s morgens vooral door open terrein. Dan worden de Kale Duinen bedwongen en -als de tijd het toelaat- wordt als verste punt het Apemeer bereikt. Onderweg vertellen de IVN natuurgidsen af en toe iets over het gebied, zonder er te lang bij ‘stil te staan’. Rond elf uur wordt even gestopt zodat ieder de zelf meegebrachte koffie of thee kan nuttigen en wat kan uitrusten. Na de lunch gaat de wandeling verder door de beschutting van het bos. Ook ’s middags wordt er een korte pauze ingelast. Wie niet bang is voor een stevige wandeling is van harte welkom om mee te lopen op deze laatste vrijdag van 2018.