Dieversluisbrug is klaar voor de feestdagen

Diever - Acht enthousiaste vrijwilligers stappen om negen uur de regen in, op weg naar de Dieversluisbrug. Voor de meeste bewoners van Dieverbrug is het versieren van de brug een klusje dat in een morgen geklaard wordt.

Niet voor deze mensen. Er is al heel wat werk aan voorafgegaan achter de schermen: budgetteren, sponsoren zoeken, tekeningen vervaardigen en berekeningen maken. De provincie heeft de veiligheidseisen aangescherpt en een eenmalige subsidie verstrekt. Er is dan ook het een en ander aangepast. De houten panlatten zijn vervangen door aluminium strips en er zijn veiligheidstrafo’s geplaatst. Gelukkig zijn het deskundige vrijwilligers die dit allemaal doen.

Kennis van zaken

Dankzij de uitgebreide voorbereidingen verloopt het aanbrengen van de verlichting vlot. Na de Dieversluis is de Oldendieverbrug aan de beurt. De mensen zijn goed op elkaar ingespeeld. Er zijn nog meer vrijwilligers actief deze ochtend. Koffie met koek wordt rondgebracht en om de veiligheid van de werkers te waarborgen, zijn er twee gecertificeerde verkeersregelaars aanwezig. De gestage stroom auto’s over de brug moet verwerkt worden. Dat vereist kennis van zaken, een goed contact met elkaar en opperste concentratie. Iets verderop zijn ze bezig de kerstbomen op te zetten en van lichtjes te voorzien.

Halverwege de middag zit de klus er op. Bij de Sluiswachter is tussen het werk door heerlijk geluncht. Dankzij Fa. Timmerman, Hubo Dieverbrug, De Vries Mechanisatie te Beilen, Doorenbos feestverlichting en Restaurant De Sluiswachter ziet Dieverbrug er ook ’s avonds feestelijk uit.