Kerstconcert Vrouwenkoor Capriccio, Havelter en Barok Ensembles

Meppel - Vrouwenkoor Capriccio, het Havelter Ensemble en het Barokensemble geven op dinsdag 18 december om 20.00 uur een feestelijk kerstconcert bij Scala in de theaterzaal van CCM De Plataan in Meppel. De entree is gratis.

De gezelschappen treden afzonderlijk en gezamenlijk op. Ze presenteren klassiek en hedendaags decemberrepertoire en een swingende kerstcanon. Meezingen mag. Het complete concertprogramma is te vinden op www.ontdekscala.nl.

Gloria en Christmas carols

Vrouwenkoor Capriccio brengt zowel het Gloria uit een mis van Gounod als verrassende hedendaagse composities van onder meer Daniel Elder. Ook klinkt oude muziek van Antonio Lotti en brengt het koor traditionele Christmas carols. Dirigent Claartje van Dokkum vertelt over de werken en Johannes Dijkstra begeleidt het koor op piano.

Rameau, Vivaldi, Bach en Corelli

Het Havelter Ensemble speelt werken van onder meer Rameau, Vivaldi en Bach en Het Barokensemble brengt een sonate van Corelli. Beide ensembles maken deel uit van Scala Muziekcollectief en staan onder leiding van Geesche Geddert.