Goede resultaten voor Jigotai bij het Dorpentoernooi Beilen

Diever - Sportschool Anybody in Beilen heeft op zaterdag 8 december het tweede Dorpentoernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 67 kinderen opgegeven, waarvan 8 van Judovereniging Jigotai.

In het eerste blok kwamen de meeste judoka’s van Jigotai aan de beurt. Olivier Driehuis, Jelmer Kramer en Selene Maas zaten alle drie in dezelfde poule. Jelmer en Olivier moesten in hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Jelmer won deze wedstrijd en ook de wedstrijd tegen Selene wist hij in zijn voordeel te beslissen. De twee wedstrijden daarna verloor hij, maar daarmee behaalde hij toch nog een derde plaats.

Olivier wist in totaal drie wedstrijden te winnen, waarvan twee met een Ippon. Hij werd daarmee eerste. Selene wist jammer genoeg geen van de wedstrijden te winnen, hoewel ze zich echt niet zomaar gewonnen gaf. Zij behaalde daarmee een vierde plaats.

Andere poule

Ravi Maas en Thijs Petersen zaten ieder in een andere poule, dit vanwege hun verschil in leeftijd en ervaring. Beiden wisten ze twee wedstrijden op hun naam te zetten waarmee ze een vierde plaats behaalden. In het tweede blok kwam van Jigotai alleen Mathis op de mat. Hij zat in een behoorlijk zware poule, maar wist zich goed te weren. Hij won drie wedstrijden, waarvan twee met een Ippon, hij behaalde daarmee een zilveren medaille.

In het derde en laatste blok kwamen Renz Koenders en Niels Kramer aan de beurt, allebei in een andere poule. Renz wist vier wedstrijden te winnen, alle vier met een Ippon. Ook hij behaalde een zilveren medaille. Voor Niels was het zijn eerste Dorpentoernooi. Hij won twee wedstrijden met een Wazari, wat goed was voor een derde plaats.

De volledige uitslag

1e plaats: Olivier Driehuis

2e plaats: Mathis van der Meiden en Renz Koenders

3e plaats: Ravi Maas, Jelmer Kramer en Niels Kramer

4e plaats: Thijs Peters en Selene Maas.