Deze dieren zoeken een nieuwe baasje

Beilen - Dierentehuis Beilen presenteert twee dieren die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Deze keer Spike en Youp.

Spike

Spike is een jonge kater van ruim 1 jaar oud. Hij is bij het Dierentehuis gekomen omdat hij bij zijn vorige baasje niet meer naar buiten kon en hier in huis heel chagrijnig van werd. Spike zoekt dan ook weer een plekje waar hij heerlijk buiten mag rondstruinen en dan is het ook een vriendelijke meneer die graag even bij je komt voor een aai. Spike is niet gewend aan andere katten en honden en wij vinden hem ook niet geschikt voor een gezin met kleine kinderen. Bij ons op de afdeling reageert Spike vrij fel naar onbekende katten.

Youp

Youp is een kruising dog van ruim een half jaar. In zijn jonge leventje heeft hij nog niet heel veel geleerd. Op dit moment verblijft Youp in een gastgezin om het één en ander te leren. Hij woont daar samen met een andere hond en kat. Met de aanwezige hond gaat hij redelijk goed overweg, hij wil graag spelen. Wel kan hij soms wat doordraven in zijn spel en moet hij even tot rust gemaand worden. De kat wil hij nog weleens achterna gaan, ook hierin moet hij begeleidt worden.

Youp geniet met volle teugen van een boswandeling zeker als hij samen is met de andere hond. Als hij alleen met zijn begeleider op pad gaat vindt hij het best spannend. Met een goede begeleiding en aanmoediging gaat het goed. Hij kent inmiddels enkele commando’s en netjes aan de lijn meelopen gaat ook steeds beter. Het alleen zijn moet opgebouwd worden. In het gastgezin gaat het wel goed als de andere hond thuis is, is hij helemaal alleen dan laat hij van zich horen.

Kleine kinderen vindt hij best spannend en hij kan ook best lomp zijn. Wij plaatsen Youp dan liever ook niet in een gezin met kleine kinderen. Youp is op zoek naar een huis in een rustige omgeving zonder al te veel prikkels. Youp is natuurlijk nog jong en zal ook nog veel moeten leren.

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij het Provinciaal Dierentehuis Beilen, Ossebroeken 4 in Beilen, tel. (0593) 523232.