IJsclub Nooitgedacht uit Darp laat schoolkinderen schaatsen

Darp - Hoewel de echte winter nog moet plaatsvinden en het schaatsen op natuurijs nog ver weg is, laat IJsclub Nooitgedacht uit Darp alle leerlingen van de basisschool De Veldwikke, uit dezelfde plaats, genieten van het schaatsen op het kunstijs op de markt in Steenwijk.

Voorzitter Klaas Molenkamp vernam van Juliette Lueks, een ouder die 3 schoolgaande kinderen op de plaatselijke basisschool heeft, dat de school met 48 leerlingen naar de tijdelijke kunstijsbaan in Steenwijk gaat. ‘Dat bracht mij op het idee om dat uitstapje van de school vanuit de IJsclub Nooitgedacht aan te bieden’, aldus Klaas Molenkamp.

Kwakkelende winters

‘Zodra de ijsbaan in Darp sterk genoeg is, nemen wij altijd contact op met de school om te vertellen dat de leerlingen weer kunnen schaatsen. In samenwerking met de school worden er dan activiteiten georganiseerd voor de kinderen. De laatste jaren kwam het daar door de kwakkelende winters niet van. Nu deze gelegenheid zich voordoet, hebben we die kans aangegrepen om iets voor de leerlingen te doen’, vertelt Molenkamp.

De penningmeester, Frank de Nekker, vertelde dat IJsclub Nooitgedacht dat uitstapje wel kan financieren. Schooldirecteur Rita Lorkeers werd aangenaam verrast door de mededeling van het bestuur van de ijsclub. Aanstaande donderdag, 20 december, gaan alle leerlingen naar hartenlust schaatsen op de Markt in Steenwijk.