Bostrollen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold?

Appelscha - Trollen zijn boswezens die er speciaal uitzien: ze zijn knoestig en ruig. Op zaterdag 29 en woensdag 2 januari kan je zelf een bostrol maken. Er zijn mooie houten stammetjes en je kunt je helemaal uitleven.

In het bos bij Appelscha leeft een verborgen volkje: de bostrollen. Deze grappige houterige poppetjes zorgen dat alles in het bos op rolletjes loopt. Dieren kunnen op hun zorg rekenen en planten op hun bescherming. Je vraagt jezelf misschien af hoe ze er dan uit zien, want we zien ze nooit. Dat weet niemand. Maar er wordt gedacht dat ze van hout, bladeren, mos, veertjes en andere dingen uit het bos bestaan.

Met een groot stuk hout en materiaal uit de natuur ga je aan de slag om zelf ook een bos-trol mee naar huis te kunnen nemen. In de kerstvakantie is Buitencentrum Drents-Friese Wold dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur (m.u.v. 25 december en 1 januari).

Informatie

De activiteit bij Buitencentrum Drents-Friese Wold start om 13.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Graag vooraf aanmelden via: (0516) 464020 of via DrentsFrieseWold@staatsbosbeheer.nl.

Adres: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ in Appelscha. Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold.