Bertus Klomp wordt verrast met erepenning

Uffelte - Bertus Klomp heeft de erepenning van Westerveld ontvangen. De inwoner van Uffelte werd maandagavond door burgemeester Rikus Jager verrast tijdens de repetitieavond van het Mannenkoor Uffelte.

Bertus Klomp heeft de erepenning van Westerveld ontvangen voor zijn ‘bovennormale’, vrijwillige inzet voor meerdere organisaties en jet dorp. In café Frederikshaven deed burgemeester Jager een opsomming van de niet geringe lijst aan vrijwilligersfuncties van de gedecoreerde. Klomp was van 1968 tot 1970 bestuurslid van jeugdorganisatie ‘HippieJeugd’ in Uffelte. Ook was hij als vrijwilliger en bestuurslid betrokken bij de Uffelter feestcommissie. Ook voetbalvereniging Uffelte profiteerde van Klomps vrijwilligerswerkzaamheden. Zo was hij voorzitter van de jeugdcommissie en trainer van de jeugd in de periode. Als bestuurslid maakte hij zich verdienstelijk voor de Dorpsgemeenschap Uffelte en ook voor het

Uffelter kerkje

In de periode 1984-1988 was Bertus Klomp lid van de oudercommissie van de peuterspeelzaal en vervolgens ook van de basisschool. Sinds 1996 is Bertus Klomp lid en voorzitter van het Mannenkoor Uffelte. Ook presenteerde hij vijf jaar lang elke week programma van Streekradio De Wolden. Daar stopte hij in 2010 mee. Sinds 2009 is Klomp ook actief als vrijwilliger bij toneelvereniging Labbedoeris in Uffelte.

Deze waslijst aan vrijwilligersfuncties en de verdienste die Klomp heeft gehad en nog steeds heeft voor het dorp Uffelte leverde hem de erepenning van de gemeente Westerveld op.