Muziek en meditatie in morgengebed

Diever - De dienst van zondag 23 december in de Pancratiuskerk in Diever heeft ditmaal weer het karakter van een morgengebed. In het morgengebed staat het gezongen woord centraal.

Het accent ligt op de muzikale beleving en in contrast daarmee, de momenten van meditatieve stilte. De muziek en de lezingen staan in het teken van het liturgisch karakter van deze zondag, de vierde zondag van de Advent. De PancratiusCantorij staat onder leiding van Wim Smits en Geert Jan Pottjewijd bespeelt het orgel. De dienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten.

Kerstnacht en kerstochtend

De kerstnachtdienst in Diever is op 24 december om 22.00 uur. Voorganger is ds. Y. de Groot uit Groningen en de PancratiusCantorij zal zijn medewerking verlenen. Om alvast in kerstsfeer te geraken, kan iedereen vanaf 21.45 uur meezingen met bekende kerstliederen.

Op kerstochtend, 25 december, is ds. B. Metselaar uit Beilen de predikant. Er is deze ochtend kinderopvang voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar.

De eerste dienst in 2019 is op zondag 6 januari in Diever, in de vorm van het morgengebed, weer met medewerking van de PancratiusCantorij en enkele leden van de morgengebed commissie.