Lichtjes op oorlogsgraven begraafplaats Vledder

Vledder - Sinds 2015 is het op een aantal plaatsen in Nederland gebruikelijk geworden om op kerstavond lichtjes te ontsteken op oorlogsgraven. Inmiddels wordt dit al op meer dan 240 plaatsen gedaan.

Ook de oorlogsgraven bij begraafplaats Vledder worden verlicht. De historische vereniging ’t Fledder Kerspel in Vledder heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan aan dit initiatief. En ook dit jaar wordt weer meegedaan. Op kerstavond worden om 20.00 uur lichtjes ontstoken bij de oorlogsgraven. Op deze begraafplaats liggen de oorlogsgraven van Jan van Dijk, Dirk de Ruiter en Isaak Jacob Hoogeveen.

Korte plechtigheid

Om 20.00 uur wordt er verzameld bij de ingang van de begraafplaats aan de Kerkhoflaan 13 in Vledder, waarna de lichtjes op de oorlogsgraven tijdens een korte plechtigheid worden ontstoken. Na afloop is er gelegenheid in de aula (mits deze beschikbaar is) om gezamenlijk een kop koffie te drinken.

Voorafgaand aan de plechtigheid op de begraafplaats in Vledder draagt het bestuur van ’t Fledder Kerspel er zorg voor, dat op de oorlogsgraven van Gerard Marinus van Corstanje en David Oomen op de RK-begraafplaats in Wilhelminaoord lichtjes zijn ontstoken.

Traditie

Gert Veld, voorzitter van ’t Fledder Kerspel: ‘Wij hopen hiermee een traditie in Vledder voort te zetten. Iedereen is van harte uitgenodigd op 24 december om aanwezig te zijn bij het ontsteken van de lichtjes.’ Meer informatie is de vinden op www.lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com en op Facebook: Lichtjes op oorlogsgraven.