Sfeervol kerstdiner op De Hoekstee

Vledder - Op OBS De Hoekstee in Vledder is donderdagavond een kerstdiner geserveerd voor alle groepen. De leerlingen hebben het diner zelf samengesteld en bereid, met hulp van hun ouders.

In de hele school hing een fijne, gezellige sfeer. De tafels en het buffet waren mooi gedekt en de kinderen kwamen in feestelijke kleding verwachtingsvol naar school.

In elke groep waren enkele vaders en moeders bereid gevonden om als ober het buffet uit te serveren. De kinderen smulden van al het lekkers. Na afloop stond in de centrale hal een buffet waar de overgebleven heerlijkheden naar toe gingen voor de ouders en verzorgers.

Het kerstdiner werd afgesloten met een kerstwandeling door de ouders en hun kinderen. Sinds de zomer heeft OBS De Hoekstee een eigen fietspad naar school toe, gerealiseerd door Harrie de Jong, eigenaar van restaurant Het Meer in Vledder.

Schouwspel

Alle kinderen werden na het diner verrast met een led lichtstaaf in prachtige felle kleuren. Hiermee werd een korte kerstwandeling gemaakt langs de route die aangegeven was met waxinelichtjes. Dit alles leverde een prachtig schouwspel in het donker.

Bij school werden we begroet met muziek van enkele midwinterhoornblazers. Ook dat klonk mooi en het was een bijzondere ervaring voor veel kinderen.

Nieuw amfitheater

Het schoolplein was prachtig verlicht en de wandeling eindigde bij het nieuwe amfitheater, waar een knisperend vuurtje brandde. Dit amfitheater was het laatste project dat hoorde bij de renovatie van het schoolplein. Deze renovatie is voornamelijk door de inzet van ouders gerealiseerd. Alle kinderen van konden plaats nemen in het amfitheater. Hier werden tot besluit nog enkele kerstliedjes gezongen.

De ouderraad en het team kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kerstviering. Directeur Albert Elken sloot de avond af met een dankwoord en wenste iedereen fijne feestdagen