Dwingels Eigen houdt een open huis

Dwingeloo - Stichting Dwingels Eigen, de historische vereniging van Dwingeloo, houdt op vrijdag 28 december van 13.00 tot 21.00 uur voor het eerst in haar bestaan een open huis.

De aanleiding is de ingebruikname van het nieuwe kostuumdepot in Dorpshuis Over Entinghe, Entingheweg 13 te Dwingeloo. Dwingels Eigen heeft één van de grootste collecties originele historische Drentse kledij en accessoires in Drenthe. Regelmatig worden stukken getoond tijdens shows en tentoonstellingen.

Kiekiesdag

Ook is de archiefruimte van de historische vereniging eenmalig toegankelijk. Hier worden vele oude documenten, registers, foto’s, boeken en de krantenknipselcollectie bewaard. Bovendien is deze dag de Kiekiesdag te bezoeken met inzage in de foto- en krantenknipselcollectie, tentoonstellingen en toegang tot akten van de Burgerlijke Stand en kerkregisters uit de periode 1697 tot 1962 betreffende de voormalige gemeente Dwingeloo.

Voor familieonderzoek zeer mooie bronnen. Bestuursleden van Dwingels Eigen staan klaar voor het beantwoorden van vragen.

Voor wie nog voorouderlijke kledij of archiefstukken in bezit heeft; Dwingels Eigen neemt ze graag in ontvangst.