Kerstwandeling Vledder trekt veel mensen

Vledder - Meer dan 130 wandelaars kwamen zaterdag naar de pas verbouwde Dorpskerk in Vledder, om mee te doen aan de kerstwandeling.

De liefhebbers konden zich vanaf 18.00 uur inschrijven en onder het genot van een drankje luisteren naar zang en gitaarspel van Jolien Damsma. Kinderen mochten in de knutselhoek een kerstwens maken. Alle kerstwensen worden tijdens de kinder Kerstviering op 24 december uitgereikt aan de aanwezigen.

Romeinse soldaten

De wandelaars maakten een tocht in het schijnsel van veel lichtjes en schemerlampen door een stuk mooi oud-Vledder. Engelen zongen en op de Brink bij de herders klonken de Midwinterhoorns. Twee Romeinse soldaten maakten het de wandelaars lastig door hen de weg te versperren, maar uiteindelijk bereikte iedereen via het paleis van Herodes de Ster. Hier was de kerststal met het kindeke Jezus, Jozef en Maria en ook de os en ezel ontbraken niet.

Jolien en de warme drankjes zorgden voor een spetterende afsluiting van dit bijzonder evenement, dat mede mogelijk is gemaakt dankzij de inzet van veel vrijwilligers en ondernemers. Naast de vele figuranten zorgden de prachtige decors, gemaakt door een paar leerlingen van Stad en Esch uit Diever, ervoor dat het verhaal echt tot leven kwam.