Deze dieren zoeken een nieuw baasje

Beilen - Dierentehuis Beilen presenteert twee dieren die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Deze keer: Ernest en Ektor.

Ernest

Ernest is een reu van ongeveer 4 jaar. Hij is als zwerfdier bij ons binnengebracht. We weten niet precies wat zijn verleden is, maar qua gedrag zien we wel wat bijzondere eigenschappen. Ernest is erg onzeker, hij stelt zich bij een kennismaking terughoudend op, maar zoekt wel veel steun als je met hem wandelt. Hij springt meteen tegen je op en claimt je, zodat je hem wel moet knuffelen. Het liefst springt hij ook meteen bij je op schoot.

Maar tijdens de wandelingen hebben we ook ander gedrag gezien. Hij blijkt toch wel getraind te zijn voor pakwerk. Om die reden zijn we voor Ernest op zoek naar iemand die ervaring heeft met het trainen van dit soort honden. Een gezin met kinderen is dan ook niet geschikt. Hij reageert wisselend op andere honden en of hij met katten samen zou kunnen leven is ons ook onbekend. Het alleen zijn zal langzaam uitgebouwd moeten worden, het gebruik van een bench of kennel kan een handig hulpmiddel zijn.

Ektor

Ektor is een prachtige kat met een eigen willetje. Hij weet precies wat hij wel en niet wil en laat dit ook duidelijk merken. Optillen vindt Ektor niet leuk. Knuffelen en spelen is daarentegen helemaal zijn ding. Hij komt vanzelf bij je en is lekker ondernemend. Ektor is een enthousiaste stoere kater die opzoek is naar een huisje waar hij af en toe een blokje om kan gaan.

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij het Provinciaal Dierentehuis Beilen, Ossebroeken 4 in Beilen, tel. (0593) 523232.