Een wandeling waar je stil van wordt

Appelscha - Veel mensen maken deze periode goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaker naar buiten, afvallen, meer samen zijn met vrienden en familie en meer rust. Maar in de praktijk stranden de mooie plannen al na een paar weken. Daarom gaat Staatsbosbeheer iedereen helpen met het volhouden van die goede voornemens, want de natuur kan hier een mooie bijdrage aan leveren. De wandeling is op zondag 6 januari van 13.30 tot 15.30 uur

Staatsbosbeheer introduceert de 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten ze een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

Stilte

In januari starten door het hele land wandelingen waar stilte centraal staat. Iets waar veel mensen na de drukke feestdagen behoefte aan hebben. Ook in Nationaal Park Drents-Friese Wold kun je op pad. Op zondag 6 januari loop je met de gids van Staatsbosbeheer door dit bijzonder mooie gebied, ontdek je de mooiste plekjes en ervaar je hoe het is om letterlijk stil te staan en te luisteren naar alle natuurgeluiden om je heen. Een wandeling waar je stil van wordt dus. Aanmelden en meer info via: www.staatsbosbeheer.nl/groenevoornemensdfw.

Rammeltijd

In februari staat de rammeltijd van de haas centraal. Een bijzonder fenomeen om hazen met elkaar te zien boksen. In maart zijn de vroege vogelconcerten aan de beurt. En de maanden erna volgen wild spotten, bloemenpracht, eetbare natuur, de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Deelnemers die alles aan het eind van het jaar allemaal hebben afgevinkt, zijn erin geslaagd hun goede voornemens in stand te houden en zijn zo een hoop ervaringen in de Nederlandse natuur rijker.

Datum en tijd: zondag 6 januari 13.30 tot 15.30 uur. Er wordt gestart vanaf Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, in Appelscha. Aanmelden is noodzakelijk. Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.