Kerstwandeling trekt recordaantal deelnemers

Dwingeloo - Op de kalender van Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo stond traditioneel getrouw op kerstavond de kerstwandeling: een wandeling van iets meer dan drie kilometer voor alle leeftijden.

Dit jaar was de start in Lhee (jaarlijks om en om, of vanaf de Brink in Dwingeloo of in één van de buitendorpen). Bijna tweehonderd deelnemers liepen mee, hetgeen een recordaantal voor een kerstwandeling in een buitendorp betekende. Op een paar kleine druppels na was het perfect wandelweer.

Levende kerststal

De stoet van deelnemers vertrok met zaklamp vanaf de Brink in Lhee (naast de oogstakker) het bos in, nadat leden van UDI diverse kerstliederen ten gehore had gebracht. Na een korte wandeling kwamen de wandelaars bij het speeltuintje Lhee aan. Hier had de buurtvereniging een levende kerststal gecreëerd met een echte ezel en maar liefst twee baby's (een tweeling) in de kribbe. Vervolgens ging de wandeling weer verder naar het startpunt waar de warme chocolademelk en glühwein met kerstkransjes klaar stonden. Meerdere midwinterhoornblazers waren op diverse locaties in Lhee aanwezig, hetgeen de gezelligheid verhoogde op deze kerstwandeling.