Perfect verlopen jubileumjaar Stichting Dwingel old & nei

Dwingeloo - Het is de jubilerende Stichting Dwingel old & nei gelukt er weer een spetterend feest van te maken. Vijfentwintig jaar geleden richtten elf Dwingelers een oudejaarsfeest op dat werd gehouden in de schuur aan de Steegde. Zij hadden destijds honderd gulden in de pot gedaan om er voor de inwoners een mooi feest van te maken. Na het feest op diverse locaties gehouden te hebben, is de grote tent op het evenemententerrein aan de Bruges inmiddels alweer twee jaar dé locatie.

Het gratis toegankelijke feest begon vrijdag met een optreden van de Dwingel 2000 band, die sinds 2000 niet meer had gespeeld. De band bestaat uit Jacob de Leeuw op drums, Ruud Franken op bas, Wout Teeuw op gitaar, Koen Iekma op keyboard, Wim van den Ham als blazer, Jacob de Leeuw als blazer, Matthieu Boonstra en Karin de Leeuw doen de zang. ‘We zijn in april met de repetities begonnen en zijn er weer klaar voor’, vertelt Karin. Dat klopte, de tent was afgeladen vol, iedereen wilde deze geweldige band wel weer eens horen. Het was dan ook een geweldig optreden. ‘We hebben ontzettend veel positieve reactie gekregen, ook wij vonden het een machtig mooie avond.’

Burgemeester

Tussentijds kwam burgemeester Rikus Jager om de vele vrijwilligers en het bestuur te complimenteren, met deze gigantisch georganiseerde festiviteit. De tent was gezellig ingericht met een eetgelegenheid, garderobe en toiletten, uiteraard konden ook munten gekocht worden voor een drankje.

Zaterdagavond en dinsdagnacht verzorgden respectievelijk X-Static en Exposure de muzikale invulling, ook hier werd enorm van genoten.

De dagen werden ondersteund door live radio van de Station Piraten Combinatie Dwingeloo (PCD). Deze uit vijf personen bestaande groep had ook voor de jongste jeugd iets georganiseerd, in samenwerking met Simsalabim. ‘Wij hebben zo’n vijfhonderd kleurplaten verspreid. Het aantal inzendingen viel ons tegen, je denkt iets leuks voor de jeugd te doen, helaas is dat niet helemaal gelukt,’ vertelt een lid. Zondag vond de trekking plaats.