Open Huis Dwingels Eigen groot succes

Dwingeloo - Het was dringen afgelopen vrijdag tijdens het open huis van Stichting Dwingels Eigen in Dorpshuis Over Entinghe. Meer dan honderd geïnteresseerden hebben de archiefruimtes bezocht, die deze dag voor het eerst toegankelijk waren.

De grootste publiekstrekkers waren de kledingstukken van de familie Willinge van Oldengaerde die Dwingels Eigen onlangs heeft gekregen. De crinolines (hoepeljaponnen) van zijde uit circa 1860, de zeer fraaie jackjes en diverse accessoires hadden veel bekijks.

De kledij heeft een plaats gekregen in het nieuwe kledingdepot van Dwingels Eigen in Dorpshuis Over Entinghe dat het afgelopen jaar in gebruik is genomen. Eveneens trok de archiefruimte de nodige aandacht. Hier zijn de archivalia, fotocollectie, de collectie van Reinder Smit en de vele boeken en naslagwerken ondergebracht.

Kiekiesdag

In één van de zalen op de begane grond werd de jaarlijkse Kiekiesdag gehouden. Voor het zoeken naar voorouders of een oude foto waren de belangstellenden hier op de juiste plek. Velen hebben de akten van de burgerlijke stand door geplozen voor die ene ontbrekende oudoom of de bewoner van hun huis in het verleden.

Ook kwamen bezoekers met archivalia en voorouderlijke kleding die aan Dwingels Eigen werden geschonken. Onder andere een mooie tweedelige japon uit de 19e eeuw, een vijfschaften rok en twee zwarte bontmantels kon Dwingels Eigen aan de collectie toevoegen.