Aaldert Barelds wint 10 over rood toernooi

Wapse - Het traditionele 10 over rood toernooi zit er weer op. In totaal deden 18 biljarters een gooi naar de kampioenstitel in dorpshuis Oens Huus in Wapse. Uiteindelijk wist Aaldert Barelds deze te bemachtigen.

De 16 heren en 2 dames deden zondag 6 januari eerst mee aan de voorrondes. De organisatoren hadden bedacht om dat de eerste 2 uit elke poule naar de knock out fase van het toernooi gingen. Hier werden vier wedstrijden gespeeld. Hierna vielen vier spelers af en bleven de vier winnaars over.

In de halve finale wist Lambert van Engen te winnen van Dick Waayboer uit Steenwijk, de winnaar van de laatste jaren. In de andere halve finale was Albert Kleene niet opgewassen tegen Aaldert Barelds. De finale ging daardoor tussen de beide organisatoren van dit evenement. In de zogenaamde troostfinale wist Dick van Albert te winnen en zodoende werd hij derde en Albert vierde.

De finale was spannend. Lambert maakte als eerste 9 punten, maar met de losse of driebander had hij wat moeite. Aaldert wist wel een losbander te realiseren. Hij mag zich dus een jaar lang de kampioen van Wapse noemen.

Hennie Daalman, de penningmeester van de biljartclub, reikte de prijzen uit en bedankte de organisatoren. Een ieder kon tevreden terugkijken op weer een geslaagd toernooi.

De datum voor het volgende toernooi is alweer vastgelegd: 5 januari 2020.