Roestvrij theater houdt een trainingskamp in Oude Willem

Oude Willem - Liefhebbers van theater tussen de 14 en 25 jaar opgelet. Roestvrij theater houdt in de voorjaarsvakantie een week durend trainingskamp in Oude Willem. Het kamp wordt na een week vol spel- en maakworkshops afgesloten met een locatievoorstelling.

De deelnemers overnachten van 19 tot en met 23 februari met andere deelnemende spelers, twee professionele theatermakers, technici en productiemedewerkers in een kamphuis midden in de bossen van Diever. ‘Tijdens de week vinden er verschillende spel- en maakworkshops plaats en maken de deelnemers van het trainingskamp met gebruik van hetgeen ze geleerd hebben met z’n allen een kleine locatievoorstelling. Die voorstelling wordt dan aan einde van de week voor publiek gespeeld’, zo zegt Breen.

Tijdens het trainingskamp, dat gesteund wordt door het Cultuurfonds Westerveld, is er aandacht voor de basiselementen van het acteren en worden de deelnemers getraind in fysiek theater en tekstbehandeling. Verder leren de deelnemers het maken en schrijven van scenes op locatie en het creëren van een voorstelling met alle gemaakte scènes. ‘Daarbij kleden Charlotte Sickler, Bram Visser, Lammie van Wester en Dineke Mulder de voorstelling aan met licht, geluid en kostuums’, zo zegt Leander Breen die samen met Merijn van Beusekom de workshops verzorgt.

Met het trainingskamp gaat een langekoesterde wens van Breen in vervulling. ‘Vroeger leek het mij al heel gaaf om met leeftijdsgenoten op kamp te gaan en theater te maken. En dat ik dit nu zoveel jaren later in mijn eigen dorp aan anderen kan aanbieden, dat is geweldig natuurlijk. Om naast een vette ervaring zoals een week lang intensief met z'n allen theater te maken ook een theatertraining aan te bieden. Dat is supervet.’

De kosten voor deelname aan het trainingskamp bedragen 250 euro. Dit is inclusief eten, drinken en overnachtingen. Mensen die belangstelling hebben om deel te nemen aan het trainingskamp kunnen zich aanmelden vóór 20 januari via www.roestvrijtheater.nl.