‘RondoM’ opent deuren in Wilhelminaoord

Wilhelminaoord - Pianotoetsen worden ingedrukt en vormen een prachtig geluid, kinderen staan te springen om deel te nemen aan hun muziekles en in de andere zaal wordt er een knutselmiddag georganiseerd. Zo moet het er in RondoM Wilhelminaoord uit gaan zien. Vanaf februari zijn Rondo Music Management en pianist Tjako van Schie aan de Linthorst Homanstraat 22 gevestigd, als de opvolger van de kleuter- en sportschool.

Het gebouw gaat een multifunctionele insteek worden in Wilhelminaoord. Naast het feit dat Tjako er zelf gaat wonen is er ruimte voor een beetje leven. Rondom diverse thema’s zullen er events gaan plaatsvinden.

In RondoM worden muzieklessen gegeven en bezoekers kunnen uiteenlopende optredens bijwonen of wisselende exposities bewonderen. Bedrijven en verenigingen kunnen genieten van de zalen. In de grote zaal kunnen bezoekers genieten van een Ibach piano en is er muziekopname mogelijk. Maar een lekker kopje koffie of thee aan de bar wordt ook gewaardeerd.

Rondo Music Management

Tjako van Schie is in 1991 begonnen met een klein platenlabel, Rondo Music Management. Uiteindelijk is Rondo Music Management uitgegroeid tot een muziekbureau dat diverse activiteiten organiseert, van promotionele optredens tot cd-opnamen en -verkoop.

Van Schie is zelf ook geen onbekende in de regio. Hij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, geeft les aan het Conservatorium in Amsterdam, en is hij een veelgevraagd begeleider bij koren en solisten. Met de aankoop van RondoM, wil Tjako samen met Rondo Music Management uitbreiden tot een organisatie met eigen thema-evenementen, rondom diverse muzikale, culturele, artistieke, educatieve, sociale of andere thema’s.

Muzieklessen

In het pand worden muzieklessen verzorgd door Tjako van Schie. De pianolessen zijn bedoeld voor zowel gevorderden als amateurs, voor verschillende niveaus en diverse stijlen. De pianolessen zijn veelzijdig en er is veel aandacht voor het kunnen en de wensen van de leerling. Ook wordt er aandacht besteed aan stijlgevoel, podiumervaring en andere belangrijke vaardigheden. Maar voorop staat het plezier in musiceren.

Kinderen volgen doorgaans op een vast moment in de week een les van 30 tot 60 minuten, volwassenen kunnen op afspraak plannen.

Faciliteiten

Wie een ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld een expositie, cursus, koor of bijeenkomst, vergadering, of een ander evenement heeft geluk, Want in ‘RondoM’ zijn er 2 zalen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor eigen gebruik. In de grotere zaal, die geschikt is voor bijvoorbeeld optredens, lezingen, en exposities, heeft een capaciteit van maximaal 100 personen. In deze zaal staat ook nog een concertvleugel.

In de kleinere zaal kunnen bijvoorbeeld cursussen, knutselmidaggen, vergaderingen, workshops, muzieklessen en repetities plaatsvinden

Contact

Wie contact wil opnemen met RondoM voor het huren van een ruimte of het aanmelden van lessen kan een mail sturen naar thschum@gmail.com of bellen naar 06-53681895. De personen die kennis willen maken met het concept kunnen terecht op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart van 13.00 tot 23.00 uur.