Otten Infra in Wapse zet deuren open tijdens jubileum

Wapse - Een feest voor genodigden en de volgende dag een open huis de dag. Henri en Renate Otten van het gelijknamige bedrijf ‘Otten Infra’ in Wapse, pakken in het weekend van 8 en 9 februari groot uit.

Het bedrijf bestaat 12,5 jaar, en dat mag je volgens Henri en Renate best vieren. In de afgelopen jaren is Otten aan de Bareldsweg in Wapse uitgegroeid tot wat het nu is. Een onderneming waar zo’n honderd mensen werken. Achter het bedrijf komt een tent waar op vrijdag een feest is voor genodigden. Op zaterdag 9 februari houdt Otten ‘Open Huis’. Iedereen die wil kan een kijkje komen nemen.

De ondernemers zelf zijn er ook om vragen te beantwoorden. ‘We krijgen wel eens de vraag wat we toch allemaal doen. Dat laten we zien’, zo vertelt Henri. Op het plein staan machines opgesteld. Voor kinderen is er tijdens het open huis ook van alles te doen. Er is een springkussen, er zijn mini speelgoedkranen in de zandbak, er is een zandspeelplaats en er kunnen mooie tekeningen worden gemaakt.

Begonnen in een garage

Henri en Renate Otten begonnen ooit in Vledder, vanuit een garage. Henri: ‘Ik zat op de landbouwschool en zou stage lopen, maar dat ging niet vanwege de MKZ crisis. Toen kwam ik bij Doornbos Bestratingen uit. Johan Doornbos was destijds onze buurman, daar kon ik wel stage lopen.’ Dat beviel zo goed dat Henri al snel het idee had om voor zichzelf te beginnen. Renate werkte op dat moment in de tandzorg. ‘Je weet totaal niet wat je te wachten staat. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel en vervolgens ga je aan het werk. De administratie deed ik naast mijn baan’, vertelt Rentate.

Het stel begint meteen met drie man aan de klus. Henri houdt niet van stil zitten: ‘Ik hou van uitdagingen en grote klussen. Op 22-jarige leeftijd liep ik bij een klant van het erf met een contract voor een ton. Je bent super trots. Dan lig je ’s avonds in bed en vraag je je af hoe je dat gaat doen. Dat is gelukt. Later heb ik geïnvesteerd en van het één komt het ander.’ Inmiddels doet het bedrijf uit Wapse verschillende projecten: grondwerk en wegenbouw, klein en groot. Onder andere in de gemeente Westerveld. Daar hebben ze ondergrondse afvalcontainers geplaats en het Piet Soerplein in Havelte opnieuw ingericht. In Wilhelminaoord wordt op dit moment gewerkt aan het herstraten van een deel van de M.A. van Naamen van Eemneslaan. Maar ook de inrichting van camping Het Noordenveld in Wapse behoorde tot één van de opdrachten. Fietspaden aanleggen doen ze ook en bij verschillende particulieren is de bestrating gedaan.

https://youtu.be/bNDX17SU8o4

Grote projecten

Otten Infra heeft een snelle groei doorgemaakt. ‘Gewoon hard werken, mooie opdrachten aannemen en de juiste mensen om je heen verzamelen.’ Een aantal jaren geleden investeerden ze in de zogenaamde Tiger-Stone, een machine waarmee je wegen kan herstraten. Bovenop komen de stenen, stratenmakers staan achterop om ze in het juiste verband te leggen en ondertussen rijdt de machine door en worden de de stenen in de straat gelegd. ‘We wilden voorop lopen in het herstraten. Ik wilde iets unieks hebben. Daarom hebben we in deze machine geïnvesteerd.’

Als een klus wordt aangepakt, dan moet het volgens Henri en Renate ook goed gebeuren. ‘Afspraak is afspraak, een man een man en een woord een woord. De juiste machines op de juiste plek. Dat is wat een klant wil.’ En die klant is op 8 februari uitgenodigd tijdens een bijeenkomst op het bedrijf aan de Bareldsweg in Wapse. ‘12,5 jaar is een mooie mijlpaal. Dat willen we vieren’, zo zegt Renate.

Speciale gast

Speciale gast is de kleurrijke ondernemer Hennie van der Most. Van der Most is onder andere eigenaar van pretpark Wunderland Kalkar en Speelstad Oranje. Hij gaat het feest openen met persoonlijke verhalen en anekdotes. Een dag later is er dus een groots Open Huis. Van 11.00 uur tot 17.00 uur kan iedereen een kijkje nemen in Wapse. Op en om het terrein is van alles te doen. Of er nog wensen zijn voor de komende jaren? ‘Altijd’, volgens Henri. ‘We gaan gewoon door!’