Ommerschans op 4e plaats voor publieksprijs Geschiedenis Online Prijs

Regio - De website van de vereniging Ommerschans op het cultuur-historisch platform Mijn Stad Mijn Dorp heeft een fraaie vierde plaats behaald in de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen. Deze twee partners willen het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aanmoedigen en goede ideeën belonen voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis. De Geschiedenis Online Prijs kent twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs.

Op 7 februari zijn de winnaars van de prijzen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. In de categorie publieksprijs zijn in totaal 11.000 stemmen uitgebracht. Daarvan gingen er 853 naar winnaar Erfgoed 's Hertogenbosch, de site van het Bossche archief.

De website van Ommerschans op MijnStadMijnDorp werd vierde met 565 stemmen. De website van de Koloniën van Weldadigheid eindigde als zevende voor de publieksprijs, met 401 stemmen. De site van Stichting Oud Meppel is twintigste geworden met 186 stemmen.

Dit jaar hebben zich 96 organisaties aangemeld die tezamen 154 accounts hebben ingestuurd. Van de 96 ingezonden organisaties kwamen er twintig op de shortlist, op grond van hun originele invalshoek, innovatief gebruik van digitale mogelijkheden, toegankelijkheid, niveau en/of fris design.