Open dagen en timmerwedstrijd bij opleidingswerkgever Bouwmensen

Ruinen - Het regionale centrum voor opleidingen en scholing in de bouw, Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel (DNWO), houdt haar jaarlijkse timmerwedstrijd voor vmbo-leerlingen op 14 en 15 februari. De wedstrijd valt samen met de open dagen van het opleidingscentrum en vindt plaats aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen.

Bouwmensen DNWO is de grootste opleidingswerkgever voor de bouw in Drenthe en Noord-West Overijssel. Bouwmensen werkt vanuit de opdracht om voldoende jongeren op te leiden tot goed gekwalificeerde timmerlieden. Bouwmensen biedt BBL-trajecten aan wat betekent dat de leerling één dag in de week naar school gaat en vier dagen werkt bij een aangesloten, erkend bouwbedrijf om het vak in de praktijk te leren. Hierbij werken ze samen met 80 aangesloten bouwbedrijven in Drenthe en Noord-West Overijssel.

Prestigieuze aangelegenheid

Met een inspirerende opdracht worden de deelnemers uitgedaagd een winnend product op te leveren. Vrijdagmiddag 15 februari wordt onder het oog van een deskundige jury een winnaar gekozen. Een prestigieuze aangelegenheid tussen de verschillende vmbo-scholen. Ouders, klasgenoten en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd de prijsuitreiking bij te wonen. Tijdens de open dagen is natuurlijk iedereen welkom die geïnteresseerd is in het volgen van een opleiding in de bouw.

Programma

Op donderdag 14 februari is de wedstrijd dag en open dag van 13.30 tot 20.30 uur en op vrijdag 15 februari van 08.30 tot 16.00 uur. De prijsuitreiking is op vrijdag om 16.00 uur.

Website: www.bouwmensen-dnwo.nl.